top of page
  • Forfatterens bildeIngrid Kristine

HUMLEsus

For omtrent 15 år siden laget Anne Kristine Mjelva sin første kopp med turkis farge og dekor av store lubne humler. Dette utviklet seg til å bli produktserien HUMLEsus. En produktserie mange har blitt glad i, og som det nå i 2019 er større etterspørsel etter enn noen gang. At mamma nå lar HUMLEsus gå i arv til meg er en gave og et stort ansvar jeg gleder meg til å overta. Denne overgangen vil vi markere med en real HUMLEFEST! 

Vi inviterer til lanseringsfest i Galleri Smalgangen i Åsgårdstrand Lørdag 27. april kl.11:00 til kl.15:00. Her presenterer vi hele produktserien og det blir selvsagt salg av HUMLEsus. I tillegg blir det mulighet for å sikre seg noen rimelige skatter, med et stort 2.sorterings-salg. 10% av dagens omsetning av HUMLEsus sender vi rett til humlene, via naturvernforbundets arbeid for humler.

 

Det blir aktiviteter for store og små hvor vi sammen kan gjøre noe for humlene, en skikkelig humledugnad. Humler, og andre insekter som marihøner og sommerfugler, er viktige pollinarer som hjelper til å holde kontroll på skadedyr i hagen og er nødvendige for at blomstrende planter skal kunne formere seg. Ved å plante humlevennlige blomsterfrø og ha insekthotell i hagen legger du til rette for de gode hjelperne så de har et sted å bo, noe som utgjør en stor forskjell.  Med et insekthotell vil insektene finne seg hulrom der de lager celler av voks som de legger eggene sine i, sammen med pollen. Deretter bruker de leire til å tette igjen inngangen. På den måten kan man se at et hotellrom er opptatt. Vi samler inn materialer som trengs til et luksus-insekthotell og snekrer sammen rammene i forkant av festen. Vi har også fått tilsendt humlevennlige frø fra naturvernforbundet, og vi samler egnede kartonger til å så i. Du trenger bare møte opp, bygge og så frø for humlene i ditt nabolag.

Vi har fått frø og materiell fra Naturvernforbundet.

Biene, deriblant humlene er viktige både økologisk og økonomisk. En stor andel av maten vi spiser er direkte eller indirekte avhengig av bestøvning som bier gjør. Det at villbiene er utrydningstrua, truer også matproduksjonen vår. Matplanter som tomater, epler, bringebær, jordbær og blåbær pollineres nesten bare av bier, blant annet humler. Ved å bli med på en felles dugnad kan vi med enkle grep bidra til å gjøre en forskjell og redde pollinatorene. Når plantene blomstrer gir det mat til humlene og andre pollinerende innsekter iform av nektar og pollen. For å sikre mat gjennom hele året er det viktig med et mangfold av blomsterplanter.

I bakgården til Galleri Smalgangen rigger vi opp til såverksted med humlevennlige blomsterfrø og bygging av humlehotell. Vi håper å se deg på HUMLEfesten, vi surrer rundt denne lørdagen med saft, kaffe og te, mens vi gjør det bedre å være humle i våre omgivelser.


Velkommen på HUMLEfest, se arrangementet på facebook ved å klikke HER!


Hilsen Ingrid Kristine, ingridk keramikk.

239 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page