top of page
  • Forfatterens bildeIngrid Kristine

ILDSJELPå utstillingen vil du se en samling arbeider som har det til felles at de er brent ute, med åpen ild og røyk. Utstillerne jobber med forskjellige alternative brennemetoder. De arbeider begge med flere typer raku-teknikker og røykbrenning.

Dette er brenninger som gir et unikt og ikke helt forutsigbart uttrykk. Resultatet av brenningene er avhengig av at en spiller på lag med naturelementene jord, vind, vann og ild.


Sammen blir det en samling verk som har det til felles at de er brent ute. Begge kunstnerne har en forkjærlighet for tradisjonell keramikk fra tidligere kulturer, men de har en vidt forskjellig måte å uttrykke seg på.

Det har blitt en spennende utstilling med arbeider som kler hverandre.Silvia Mc Loughlin:

Det er kjærligheten til den tradisjonelle etniske keramikken fra tidligere kulturer og leirens naturlige egenskaper som har ledet meg til å spesialisere meg i Raku og Røykbrenning.

Jeg jobber i dag hovedsakelig kun med disse alternative brenne-teknikker. Jeg finner det spennende fordi de åpner for helt unike nyanser og tilstedeværelsen av det uforutsette. Metoden krever en helt spesiell oppmerksomhet i brenne-prosessen, som er helt avgjørende i forhold til det ferdige resultat. Mine keramikk objekter viser brenneprosessens fingeravtrykk, flammer og røyk maler overflatene og gir farger og mønster.


Anne Kristine Mjelva:

Mine arbeider er hovedsakelig vaser og store krukker brent i ulike rakuteknikker. Naked raku, hvor jeg får fram et rent, svart/hvitt marmorlignende uttrykk, er den brennemetoden som tiltaler meg mest. Her er det ingen glasur som dekker overflaten og selve formen. Her er det kun karbonet fra røyken som trenger inn i selve godset og resulterer i en fusjon av form og overflate. I sluttproduktet finnes mange nyanser av ofte blankpolert sort og hvit overflate, som regel i kontrast til røft, svart upolert gods.

Vaser og store krukker er mitt hovedfokus. Jeg etterstreber å lage gode former som linker historisk til den antikke tiden, samtidig som jeg setter mitt preg på arbeidet med personlig, moderne og enkel, nesten grafisk dekor.273 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page