top of page
  • annekristinemjelva

Grafikk på "gamlemåten"

Lørdag 24. oktober kl 13.00 åpner vi utstilling med grafikeren Ola Steen. Han vil vise sine helt ferske tresnitt i tillegg til etsninger fra noen tid tilbake.

Under forteller han om hvordan han jobber med sin grafikk:Jeg arbeider med grafikk på gamlemåten i mitt atelier i Risør Kunstpark.  Gjennom bruk av rissenål, syre på kobberplater eller skjærejern på treplater, trykket på vakkert papir i min gamle slitne, men presise hånddrevne trykkpresse, dyrker jeg langsomheten i det grafiske uttrykk.


Dette i sterk kontrast til mye av nåtidens rastløse og lettvinte bruk av digitale virkemidler og avanserte blekkskrivere! 

  

De siste par år har jeg kun arbeidet med tresnitt, den eldste av de gamle trykkteknikkene.  Røft skåret i furuplater arbeider jeg i et abstrahert, figurativt formspråk som blir til gjennom en renselsesprosess med reduksjon og forenkling som resultat.

Forestillinger fortettet til symboler!  

Fiskenes livsløp som symbol kan være et bilde på naturens sårbarhet der selve forvandlingen også kan være et bilde på menneskets muligheter. 

I møte med naturen er mennesket et stykke natur som speiler seg i et annet stykke natur.... og hvordan tolker vi naturens evige oppbygging, nedbrytning og det den generøst gir oss.

         


Min grafikk er innkjøpt av  Nasjonalgalleriet Oslo, Sørlandets Kunstmuseum, Riksgalleriet, Statens Konstråd Stockholm, Riksdagen Stockholm, Norsk kulturråd m.m 


Hjemmeside: www.olasteen.no
 


107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page